utorok 30. októbra 2007

Sacherova torta














Suroviny do tortovej formy s priemerom 24 cm:
150 g jemnej horkej čokolády
125 g masla
125 g cukru
5 vajec
štipka soli
50 g múky
50 g škrobovej múčky (maizeny)
50 g mletých mandlí
1/2 vanilkového struku

1. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.

2. Žĺtky s cukrom ušľaháme na penu (cca 8min.)

3. Z bielkov so soľou urobíme tuhý sneh.

4. Zmiešame múku, prášok do pečiva, škrobovú múčku, pomleté mandle a dreň z vanilkového struku.

5. Sypkú zmes spolu so snehom zľahka vmiešame do rozpustenej čokolády.

6. Rúru vyhrejeme na 180 °C.

7. Formu potrieme maslom a vysypeme múkou a naplníme cestom.

8. Pečieme 45 minút, potom ešte 15 minút necháme vo vypnutej rúre (čas pečenia môže byť v závislosti od typu rúry aj kratší.

9. Tortu môžeme potrieť marhuľovou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.

4 komentáre:

denisska povedal(a)...

karolínko,nádhera,jak to vidím,tak běžím k troubě-))

Recepty povedal(a)...

dakujem denisska, mala som teraz mesiac dva rusno za skusky tak som to tu moc nekontrolovala, a aj som nemalavala moc odkazov tak som si nevsimla :)

yanmaneee povedal(a)...

nike huarache
off white
nike air max
curry 6
moncler
nike air force
louboutin outlet
yeezy boost 350
hermes
kd shoes

Unknown povedal(a)...

replica bags chicago replica bags reddit replica bags gucci