streda 3. októbra 2007

Jablkovo-medové mafíny














Veľmi rýchle a chutné. Tradične podávané na židovský nový rok - Rosh Hashanah (ראש השנה). Med a jablká nikdy nechýbajú na stole počas tohoto sviatku.

2 hrnčeky polohrubej múky
1 PL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
1 vajce
1/3 hrnčeka medu
3/4 hrnčeka mlieka
1/4 hrnčeka brandy alebo rumu
1/4 hrnčeka oleja
1-1/2 hrnčeka ošúpaných a postrúhaných jabĺk
1/2 hrnčeka pomletých orechov

1. Vo väčšej miske pomiešame múku, prášok do pečiva a soľ.

2. V druhej nádobe dobre zmiešame vajce, med, brandy a olej.

3. Postupne pridávame tekutú zmes do múky s práškom do pečiva a soľou a miešame až kým je cesto hladké a bez hrčiek. Potom primiešame jablká a orechy.

4. Rúru vyhrejeme na 190°C.

5. Pripravíme si plech, na ktorý poukladáme papierové formičky na mafíny. Do každej dáme jednu väčšiu polievkovú lyžicu cesta. Keď sú formičky naplnené dáme mafíny piecť.

6. Pečieme na strednej priečke rúry približne 30 minút do zlatohneda.

7. Po vytiahnutí z rúry polejeme mafíny medom a necháme vychladnúť. Med zatiaľ vsiakne do cesta a dodá mu špecifickú chuť.



1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

a co tak na slano

recept slaninove muffiny