sobota 20. októbra 2007

Pravá čokoládová pena














4 žĺtky
450 ml mlieka
60 g práškového cukru
1 PL práškovej želatíny
225 g posekanej čokolády
450 ml smotany na šľahanie
posekané pistáciové oriešky na ozdobenie

1. Vo veľkej rajnici vymiešame žĺtky s cukrom a mliekom. Zmes rovnomerne posypeme želatínou a necháme 5 minút stáť, aby želatína zmäkla. Vmiešame posekanú čokoládu.

2. Rajnicu dáme na mierny oheň a za stáleho miešnia zahrievame asi 15 minút, kým sa želatína celkom nerozpustí. Zároveň sa rozpúšťa aj čokoláda, zmes hustne a lepí sa na varešku. Zmes nesmieme prevariť, aby sa nezrazila.

3. Vylejeme do misky, zakryjeme a odložíme asi na 1,5 hodiny do chladničky. Občas premiešame. Dostatočne ochladená zmes sa oddeľuje od lyžice.

4. V menšej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku. Metličkou ju zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi.


5. Penu nalejeme do 8-10 misiek, prikryjeme a odložíme na 4 hodiny do chladničky.

6. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a posekanými pistáciovými orieškami.






Zdroj: Mary Berry

Žiadne komentáre: