nedeľa 14. októbra 2007

Švajčiarska rolka s lieskovými orieškami

















4 vajcia - bielky a žĺtky oddelíme
120 g práškového cukru a trocha na posypanie
300 ml smotany na šľahanie
125 g lieskových orieškov
1 lyžica medu

1. Plech s rozmenrmi 33x23 cm vymastíme tukom a prikryjeme pergamenovým papierom.

2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame 60 g práškového cukru, šľaháme, kým sa cukor celkom nerozpustí.

3. Rúru vyhrejeme na 190°C.

4. Žĺtky a 60g práškového cukru vyšľaháme na citrónovo žltú penu. Pridáme múku a ďalej šľaháme.

5. Opatrne vmiešame sneh z bielkov.

6. Zmes vylejeme na plech a pečieme 12-15 minút.


7. Upečené cesto zvinieme. Kým sa rolka chladí, vyšľaháme hustú šľahačku.

8. V menšej rajnici opražíme lieskové oriešky a potom na jemno posekáme.


9. Dvanásť orieškov si odložíme nabok, posekáme, použijeme ich neskôr na ozdobenie.

10. Oriešky a med zamiešame s polovicou šľahačky.

11. Rolku rozkrútime a potrieme šľahačkovo-orieškovou plnkou.

12. Z užšej strany naplnené cesto opäť zavinieme a preložíme na tácňu.

13. Zvyšnou šľahačkou roládu bohatu ozdobíme a posypeme odloženými orieškami.
Zdroj: Mary Berry

Žiadne komentáre: