piatok 7. marca 2008

Švajčiarsky jablčník















Prísady na formu s priemerom 26cm:

100 g posekaných lieskových orieškov
4 PL práškového cukru
100 g hrozienok
3 PL rumu
750 g kyslastých jabĺk
50 g strúhanky
postrúhaná kôra z jedného citóna
1 ČL mletej škorice
na špičku noža postrúhaných klinčekov, kardamónu, mletého zázvoru (nevadí ak nemáte)
------------------------------------------------------------------------------------
100 g masla
75 g práškového cukru
2 PL vanilkového cukru
2 vajcia
100 g polohrubej múky
50 g maizeny

1. Do formy vložíme alobal a potrieme maslom.

2. Oriešky zmiešame s cukrom a nasypeme na alobal.

3. Hrozienka umyjeme horúcou vodou a namočíme do rumu. Jablká ošúpeme, nahrubo postrúhame, zmiešame so strúhankou, koreninami, hrozienkami a nanesieme na oriešky.

4. Rúru predhrejeme na 180 °C.

5. Maslo scukrom, vanilkovým cukrom a s vajciami vymiešame dopenista. Primiešame múku s maizenou a práškom do pečiva.

6. Cesto nalejeme na jablkovú kašu a pečieme 2 hodiny. Ked koláč trochu vychladne, môžeme ho vyklopiť a stiahnuť alobal.
1 ČL prášku do pečiva


Žiadne komentáre: