streda 27. februára 2008

Mliečne rožky















Výborné sú čerstvo podávané s nutelou. Pri pečení rozvoňajú celý dom.



500 g múky
30 g droždia
250 ml mlieka
30 g masla
1 ČL cukru
1/2 ČL soli
1 žĺtok

1. Múku preosejeme do misy, uprosted vyhĺbime jamku, v ktorej z mlieka a droždia urobíme kvások. Prikryjeme trochou múky a necháme kysnúť 10-15 minút.

2. Maslo roztopíme a vymiešame s cukrom a soľou. Pridáme do kvásku a vymiesime cesto.

3. Cesto rozdelíme na 15 dielov a vytvarujeme guľky. Každú guľku vyvaľkáme na tenký ovál a zvinieme do tvaru rožkov ako na obrázku.

4. Uložíme na plech s papierom na pečenie a necháme kysnúť minimálne 15-20 minút. Potom potrieme rozšľahaným žĺtkom.

5. Rúru vyhrejeme na 220°C a pečieme 10-15 minút.

6. Po vybraní z rúry prikryjeme namočenou, dobre vyžmýkanou, čistou utierkou a podávame čerstvé.

Žiadne komentáre: