streda 26. marca 2008

Phyllo dough - Fillo












8 hrnčekov múky
2 ČL octu
2 ČL panenského olivového oleja
šťava z jedného citróna
1,3 hrnčeka vriacej vody

Poznámka: Kľúč k dobrému výsledku je horúca voda. Použite tú najhorúcejšiu vodu z vodovodu. Nám tečie poriadne vrelá.

1. Zmiešajte všetky ingrediencie a miešajte, kým všetko pekne drží spolu. Ak treba pridajte vodu. Mieste 15-20 minút. Zabalte do celofánu a dajte na noc do chladničky.
2. Aby ste vytvorili tenké phyllo plátky, je najlepšie použiť stroj na cestoviny, ktoý vám urobí pekné tenké plátky. Vyvaľkať také tenké plátky ručne je nemožné.
3. Nepoužité cesto môžete skladovať v chladničke max 10 dní vo vzduchotesnom obale.

Žiadne komentáre: