nedeľa 30. marca 2008

Kura na pohánke















kuracie prsia z jedného kuraťa
1 šálka pohánky
panenský olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
červená paprika
petržlenová vňať
ako príloha: hlávkový alebo ľadový šalát nakrájame, (ocot, práškový cukor a vodu zmiešame a pripravíme tak zálievku na šalát) môžeme pridať najemno nakrájanú čerstvú kapustu a mrkvu

1. Kuracie prsia nakrájame na dlhé slíže, naolejujeme, posolíme, okoreníme čiernym korením a paprikou, pridáme nakrájanú pertžlenovú vňať. Necháme odstáť.
2. Pohánku opržíme minútku na panvici s 1 ČL oleja, zalejeme 1,5 násobkom vody, necháme zovrieť, potom prikryjeme a necháme na malom ohni, kým sa voda absorbuje, tak 10-15 minút. Potom ešte necháme chvíľu prikryté.
3. Kura za pár minút opražíme na panvici. Pohánku jemne naolejujeme panenským olivovým olejom, premiešame a posolíme.
4. Na tanier dáme pohánku a na ňu naložíme kura.
5. Podávame so šalátom.

Žiadne komentáre: