sobota 16. februára 2008

Šišky















Suroviny a prísady na 20 šišiek

500 g polohrubej múky
40 g droždia
1/4 l mlieka
50 g cukru
2 PL oleja
2 žĺtky
1/2 ČL soli
1 kalíšok rumu - 2cl
1 l oleja na vyprážanie

na posypanie - škoricový cukor, nasekané oriešky, čokoládová poleva...
môžeme naplniť marhuľovým lekvárom alebo urobiť šišky s dierou v strede

1. Do teplého mlieka dáme cukor a droždie. Necháme kysnúť 15minút.

2. Do kvásku pridáme múku, olej, žĺtky, soľ, rum a vypracujeme cesto.

3. Cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť, potom rozvaľkáme na hrúbku 2cm a vykrajujeme kolieska.

4. Ak cheme plnené na polovicu šišiek dáme lekvár, a prikryjeme druhou polovicou koliesok. Potom necháme kysnúť ešte 15 minút.

5. Ak nechceme plnené, jednoducho urobíme 2x hrubšie kolieska bez plnky, môžeme v strede vykrojiť malé kolieska a v strede ostane diera.

6. Olej zohrejeme a postupne v ňom šišky vyprážame najpr 3 minúty prikryté a potom 3 minúty odokryté.

7. Hotové posypeme podľa chuti škoricovým cukrom, orechami, či rôznymi polevami.


2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

the useful content you presented do help the research for my company, appreaciate that.

- Lucas

Anonymný povedal(a)...

I have the same opinion with most of your points, but a few need to be discussed further, I will hold a small discussion with my buddies and maybe I will ask you some suggestion later.

- Rob