utorok 19. februára 2008

Jemný tvarožník















Na tortovú formu s priemerom 26 cm

250 g hladkej múky
125 g masla
štipka soli
1 žĺtok
2 PL vody
30 g práškového cukru
---------------------
750 g tučného tvarohu
250 g cukru
50 g vanilkového cukru
4 PL oleja
40 g maizeny
3 žĺtky
3 bielky
---------------------

1. Múku, maslo,soľ, šĺtok,vodu a cukor vymiesime na cesto. Prikryjeme fóliou a dáme na hodinu do chladničky.

2. Tvaroh, cukor, vanilkový cukor, olej, maizenu a žĺtky vymiešsame do penista.

3. Bielky vyšľaháme na hustú penu a pomaly vmiešame do tvarohovej hmoty.

4. Cesto vyvaľkáme a dáme do formy, aj po bokoch, vlejeme tvarohovú hmotu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C.

5. Pečieme 50-60 minút. Posledných 10 minút necháme dvierka rúry pootvorené. Potom necháme koláč vychladnúť.

6. Na vrch môžeme poukladať jahody alebo stružlinky bielej čokolády.