sobota 11. augusta 2007

Čarovný čokoládový puding















Keď máte chuť na niečo naozaj čokoládové.


175 g masla
1 ČL vanilínovej esencie
400 g práškového cukru
45 g kakaa
25 g čokoládového nápoja v prášku
300 g hladkej múky
2 PL prášku do pečiva
450 ml mlieka
šľahačka alebo zmrzlina

1. Rúru vyhrejeme na 180°C. V mixéri vyšľaháme maslo, vanilínovú esenciu a 225 g cukru na hustú penu. Pridáme kakao a čokoládový nápoj v prášku, múku, prášok do pečiva a mlieko. Všetko spolu dobre zmixujeme.

2. Zmes nalejeme do pekáča s rozmermi 28x20 cm.











3. V menšej miske zmiešame zvyšný cukor s kakaom a posypeme s ním zmes v pekáči.












4. Potom do pekáča opatrne nalejeme 450 ml vody, nemiešame.










5. Pečieme 45-55 minút. Zmes bude špongiovitá na povrchu a tekutá na dne pekáča.

6. Puding servírujeme okamžite, inak absorbuje všetku tekutinu.

Zdroj: Mary Berry

Žiadne komentáre: