streda 30. januára 2008

Burekas











Obľúbené izraelské jedlo.


Cesto:
3 ½ hrnčeka múky
2 maslá
1 hrnček kyslého mlieka
2 PL prášku do pečiva
trochu soli

Mlieko necháme mimo chladničky trochu skysnúť. Potom všetky ingrediencie vymiesime do hladkého cesta a položíme do chladničky na noc alebo celý deň. Prípadne môžeme použiť kupované lístkové cesto.

Syrová plnka:
veľký kus syru feta
3 PL cottage cheese
3 PL parmezánu
2 vajcia
sezamové semienka

Zmixujeme všetky ingrediencie okrem jedného žĺtka a sezamu. Cesto vyvaľkáme na tenko, povykrajujeme kruhy, štvorce alebo obdĺžniky, naplníme ich plnkou, zatvoríme, potrieme žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme pri 170-180°C do zlatista.

Špenátová plnka:
posekaný špenát
cottage cheese
feta
kôra z citróna
vajce
trochu muškátového orecha

Taktiež všetko zmixujeme a môžeme plniť cesto.