piatok 8. októbra 2010

Brownies














4 vajcia
500 g cukru
85 g kakaa (100 %)
160 g nutely
270 g masla (100 % nesolené)
140 g hrozienok
95 g opražených mandlí
95 g olúpaných a podrvených lieskových orechov
187 g múky
štipka soli

Na polevu:
170 g smotany na šľahanie (33 %)
250 g horkej čokolády (min. 56 % kakaa)
250 g masla (100 %, nesolené)
100 ml veľmi silnej kávy
2 PL namočenej želatíny

1. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom.
2. V ďalšej nádobe zmiešame kakao s nutelou, so zmäknutým maslom a pridáme vyšľahané vajcia. Potom primiešame hrozienka, mandle a lieskové orechy, múku a soľ.
3. Všetko spolu dôkladne premiešame a potom cesto vylejeme do formy na pečenie s rozmermi 40 cm x 40 cm vyloženej papierom na pečenie.
4. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Podľa potreby aj viac, tak aby na povrchu bola bledšia kôrka a v strede bol tmavý pevný.
5. Poleva: Do hrnčeka dáme smotanu, čokoládu, maslo a kávu, uvedieme do varu a dobre vyšľaháme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame. Hotovú polevu nalejeme na upečený korpus, uhladíme a dáme na 6 hodín odležať do chladničky.

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

.... Amazing recipe !!!

Anonymný povedal(a)...

Hey, I can't view your site properly within Opera, I actually hope you look into fixing this.

Anonymný povedal(a)...

this is the way a blog should be! thanks!

Anonymný povedal(a)...

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I enjoy seeing websites that understand the value of providing a prime resource for free. I truly loved reading your post. Thanks!