piatok 6. augusta 2010

Marocký kuskus















kuracie prsia 1kg
slepačí vývar 1l
olivový olej
repkový olej
cibuľa 1ks - nakrájaná na mesiačiky
-------------------------------------
paradajky 200g - nakrájané na štvrťky
petržlenová vňať 1 hrnček - nasekaná
mletý koriander 1 ČL
čierne korenie 1,5 ČL
kurkuma 1 ČL
mletá čili paprika 0,25 ČL
šafrán 1/8 ČL
pálivá paprika - vyrezané jadro
-------------------------------------
zemiaky 5 ks - očistené nakrájané na štvrťky
mrkva 4ks - očistené, rozštvrtené pozdĺž potom nakrájané priečne
cukiny 3ks - rozštvrtené pozdĺž potom nakrájané priečne
cícer 1 konzerva
-------------------------------------
kuskus 80 g na jednu osobu
-------------------------------------
1. Vo vývare varíme 10 minút celé kuracie prsia. Vyberieme z vývaru a pokrájame na kocky.
2. Do väčšieho hrnca dáme repkový a olivový olej 2:1 asi 1/4 hrnčeka spolu, cibuľu a pražíme ju kým nezačne chytať farbu.
3. Do cibule pridáme celý druhý odsek prísad od paradajok po pálivú papriku. Miešame 30 sekúnd.
4. Pridáme vývar, zemiaky, mrkvu, cukinu, cícer, prikryjeme a varíme 15 minút. Po odokrytí varíme ešte asi 5 minút, kým je zelenina mäkká, ale nie rozvarená.
5. Pridáme nakrájané kuracie prsia a povaríme pár minút.
6. Podľa návodu na krabici pripravíme kuskus pre požadovaný počet osôb.