streda 4. marca 2009

Ananásové mafíny















1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček hladkej múky
0,5 hrnčeka cukru
1 PL prášku do pečiva
0,5 ČL soli

Všetky ingrediencie zmiešame.

1/4 šťavy z konzervy ananásu, ktorú použijeme neskôr
1 vajce
3/4 hrnčeka mlieka
55 g masla

Pridáme do múkovej zmesi a mixérom vymiešame na cesto.

56 g masla
1/4 ČL škorice
1/3 hrnčeka hnedého cukru
+/2 hrnčeka múky

Zmiešame a použijeme neskôr na "posypanie" mafínov ako mrveničku.

1 konzerva pokrájaného ananásu

Cestom naplníme mafínové formy do 3/4, potom na každý mafín dáme niekoľko kúskov ananásu a nakoniec dáme mrveničku.

Pečieme v predhriatej rúre na 190°C asi 30minút, záleží podľa veľkosti mafínov, môže to byť viac alebo menej.


Žiadne komentáre: