štvrtok 5. februára 2009

Mafínové brownies















125 g horkej čokolády
90 g masla
3 vajcia (žĺtky a bielky oddelíme)
100 g práškového cukru
20 g múky s kypriacim práškom

1. Rúru vyhrejeme na 170 °C. Pripravíme si formu na mafíny a pokladáme do nej papierové košíčky.

2. V hrnci roztopíme čokoládu a maslo. Keď je hmota hladká, nádobu odstavíme.

3. Vyšľaháme sneh z bielkov. Do tuhého snehu postupne pridávame 25 g práškového curku a ďalej šľaháme, kým sa cukor neroztopí.

4. V ďalšej nádobe šľaháme žĺtky a zvyšnú časť práškového cukru, kým žĺtky nemajú bledú citrónovú farbu. Pridáme čokoládovú hmotu a ďalej šľaháme.

5. Potom pridáme múku a ďalej šľaháme, občas stierame zmes zo stien nádoby.

6. Do čokoládovej zmesi jemne vmiešavame sneh z bielkov.

7. Vylejeme ju do formičiek a pečieme 20-25 minút. Pri pečení sa mafíny nadvihnú a popraskajú.

Žiadne komentáre: