pondelok 21. apríla 2008

Jablčník z macesovej múky


















2 vajcia
1 hrnček oleja (235 ml)
1 hrnček cukru (200 g) (dávam 1:1 hnedý a biely)
1 1/2 hrnčeka matzo múky (200 g)
1/2 hrnčeka zemiakového škrobu (70 g)
1 ČL mletej škorice (2 g)
8 veľých jabĺk, ošúpaných, nastrúhaných
1/2 hrnčeka hnedého cukru (110 g)
1 ČL mletej škorice (2 g)
1/2 ČL mleteého muškátového orecha (2 g)

1. Predhrejte rúru na 175 °C a vymastite plech s rozmermi 23cmx33cm.
2. Vajíčka, olej a cukor vymiešajte elektrickým mixérom. Primiešajte matzo múku, zemiakový škrob a 1 ČL mletej škorice.
3. V ďalšej nádobe zmiešajte jablká, hnedý cukor, 1 ČL mletej škorice a muškátový orech.
4. Polovicu cesta natrite na plech, naneste naň jablkovú hmotu a potom ďalšiu polovicu cesta. Povrch môžete jemne posypať hnedým cukrom.P
5. Pečte 45 minút.

Žiadne komentáre: