nedeľa 22. novembra 2009

Zapečený baklažán s mozarellou














Na 2 porcie potrebujeme:
6 ks Baklažán kolieska hrubšie
6 ks paradajky kolieska hrubšie
najemno nastrúhaný eidam
6 plátkov syru mozarella
bazalka
olivový olej
soľ
čierne mleté korenie

Paradajková omáčka:
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
1 konzerva olúpaných zavarených paradajok - zlejeme
soľ
čierne mleté korenie
bazalka

Postup:
1. Nachystáme si všetky suroviny.

2. Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak a najemnučko pokrájanú cibuľu. Pridáme paradajky z konzervy, ktoré na panvici pomačkáme vidličkou, okoreníme a osolíme a varíme, kým sa šťava trochu neodparí, aby nebola omáčka moc riedka. Nakoniec pridáme posekanú bazalku.

3.Kolieska baklažánu opečieme nasucho na panvici alebo na grile. Mali by byť dostatočne prepečené. Na záver ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

4.Na grilované kolieska baklažánu naukladáme nakrájanú rajčinu. Každú vrstvu posypeme strúhaným eidamom a na vrch položíme koliesko mozarelly. Zapekáme na panvici, kým sa mozarella neroztečie. Potom navrstvíme všetky tri kôpky na seba, a na záver pridáme rajčinovú omáčku.

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

To vyzera dobre :D

Anonymný povedal(a)...

naucil vela

Kyslíkovi povedal(a)...

Určitě vyzkoušim!

Anonymný povedal(a)...

Tá slovenčina je riadne boľavá...

6 ks Baklažán kolieska hrubšie
6 ks paradajky kolieska hrubšie
To je madarský slovosled.

6 hrubších koliesok baklažánu
6 hrubších koliesok rajčín
To je slovenský slovosled.

konzerva olúpaných zavarených paradajok

rajčiny majú šupu a preto sa šúpu a nie lúpu (tak sa to používa v čestine)