Cesto:
100 g masla
2 PL medu
250 g cukru
1 ČL octu
1 PL sóda bikarbóny
2 vajcia
700 g hladkej múky
Krém:
200 g masla
1 Salko
mleté vlašské orechy
1. Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte.
2. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, ihneď odstavte.
3. Po čiastočnom vychladnutí pridajte hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste.
4. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 7-8 guličiek a každú roztlačte na tenkú placku a dajte piecť, takto nám vznikne 7-8 korpusov. Cesto je dosť tvrdé, nezľaknite sa, a dá to dosť práce kým každý korpus vyvaľkáte.
5. Pečieme v predhriatej rúre na 180-190°C. Pečenie korpusu trvá len 3-5 minút. Je to tým, že po vyvaľkaní je korpus veľmi tenký, tak pečenie trvá krátko. Cesto narastie a trochu vybledne.
6. Salko 3 hodiny mierne varte nad parou. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota). Premiestnite ju do nádoby na mixovanie a rozmixujte s maslom, môžete pridať oriešky.
7. Jednotlivé korpusy potrite krémom.
8. Jeden korpus postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu torty (ja ho zmiešam s posekanými orieškami a trochou kakaa).
9. Nakoniec môžete jemne pofŕkať čokoládovým topingom (tým na zmrzlinu).
sobota 9. februára 2008
Marlenka
Posted by
Recepty
at
14:16
Labels: Torty, Všetky sladké recepty
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
4 komentáre:
Tu na cesto Marlenky odporúčajú len 600 gramov múky, cesto sa potom netrhá...
prosím Vás čo to znamená varit nad parou? dakujem
do jedneho hrnca date vodu, n neho polozite druhy hrniec rovnakeho priemeru, aby na sebe "sedeli" a vo vrchnom hrnci takymto sposobom varite nie priamo na ohni ale na pare
I'm now not sure ԝhere you are getting your info, however
good topic. I needs to spend some time studying much mirе
or understanding more. Τhanks for great info I was lookng fοr this infoгmatiߋn foг my mission.
my webpage ... quarrelsomemoѵi74.soulϲaѕt.com - -
Zverejnenie komentára