Na tortovú formu s priemerom 26 cm
250 g hladkej múky
125 g masla
štipka soli
1 žĺtok
2 PL vody
30 g práškového cukru
---------------------
750 g tučného tvarohu
250 g cukru
50 g vanilkového cukru
4 PL oleja
40 g maizeny
3 žĺtky
3 bielky
---------------------
1. Múku, maslo,soľ, šĺtok,vodu a cukor vymiesime na cesto. Prikryjeme fóliou a dáme na hodinu do chladničky.
2. Tvaroh, cukor, vanilkový cukor, olej, maizenu a žĺtky vymiešsame do penista.
3. Bielky vyšľaháme na hustú penu a pomaly vmiešame do tvarohovej hmoty.
4. Cesto vyvaľkáme a dáme do formy, aj po bokoch, vlejeme tvarohovú hmotu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C.
5. Pečieme 50-60 minút. Posledných 10 minút necháme dvierka rúry pootvorené. Potom necháme koláč vychladnúť.
6. Na vrch môžeme poukladať jahody alebo stružlinky bielej čokolády.
utorok 19. februára 2008
Jemný tvarožník
Posted by
Recepty
at
6:16
Labels: Torty, Všetky sladké recepty
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
1 komentár:
supreme outlet
air max 2018
yeezy boost 350
golden goose outlet
jordan shoes
fitflops sale clearance
lebron 17 shoes
yeezy boost 350 v2
balenciaga shoes
jordan shoes
Zverejnenie komentára