Obľúbené izraelské jedlo.
Cesto:
3 ½ hrnčeka múky
2 maslá
1 hrnček kyslého mlieka
2 PL prášku do pečiva
trochu soli
Mlieko necháme mimo chladničky trochu skysnúť. Potom všetky ingrediencie vymiesime do hladkého cesta a položíme do chladničky na noc alebo celý deň. Prípadne môžeme použiť kupované lístkové cesto.
Syrová plnka:
veľký kus syru feta
3 PL cottage cheese
3 PL parmezánu
2 vajcia
sezamové semienka Zmixujeme všetky ingrediencie okrem jedného žĺtka a sezamu. Cesto vyvaľkáme na tenko, povykrajujeme kruhy, štvorce alebo obdĺžniky, naplníme ich plnkou, zatvoríme, potrieme žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme pri 170-180°C do zlatista.
Špenátová plnka:
posekaný špenát
cottage cheese
feta
kôra z citróna
vajce
trochu muškátového orecha
Taktiež všetko zmixujeme a môžeme plniť cesto.
streda 30. januára 2008
Burekas
Posted by
Recepty
at
8:53
Labels: Zelenina šaláty a vegetariánske recepty, Židovské recepty a sviatky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
1 komentár:
شركة كشف تسربات المياه بسيهات
شركة كشف تسربات المياه بالظهران
شركة كشف تسربات المياه بجدة
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
Zverejnenie komentára