7g suchého droždia
1 šálka teplej vody
2 šálky hladkej múky
1 ČL soli
1/2 ČL cukru
trochu olivového oleja
1. Vodu premiešame s droždím, soľou, cukrom, olejom a necháme vykysnúť.
2. Pridáme múku a miesime 10 minút, kým cesto nie je hladké.
3. Cesto odložíme na teplé miesto na 45 minút.
4. Ešte raz premiesime a pridáme múku ak treba. Opäť necháme kysnúť aspon 30 minút.
5. Podľa obráykov vyvaľkáme a vyformujeme bagety. Počkáme kým vykysnú na dvojnásobok.
6. Potireme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme 20-25 minút na teplote 230°C.
nedeľa 17. februára 2008
Bageta
Posted by
Recepty
at
7:55
Labels: Chleby a pečivá
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára