4 vajcia - bielky a žĺtky oddelíme
120 g práškového cukru a trocha na posypanie
300 ml smotany na šľahanie
125 g lieskových orieškov
1 lyžica medu
1. Plech s rozmenrmi 33x23 cm vymastíme tukom a prikryjeme pergamenovým papierom.
2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame 60 g práškového cukru, šľaháme, kým sa cukor celkom nerozpustí.
3. Rúru vyhrejeme na 190°C.
4. Žĺtky a 60g práškového cukru vyšľaháme na citrónovo žltú penu. Pridáme múku a ďalej šľaháme.
5. Opatrne vmiešame sneh z bielkov.
6. Zmes vylejeme na plech a pečieme 12-15 minút.
7. Upečené cesto zvinieme. Kým sa rolka chladí, vyšľaháme hustú šľahačku.
8. V menšej rajnici opražíme lieskové oriešky a potom na jemno posekáme.
9. Dvanásť orieškov si odložíme nabok, posekáme, použijeme ich neskôr na ozdobenie.
10. Oriešky a med zamiešame s polovicou šľahačky.
11. Rolku rozkrútime a potrieme šľahačkovo-orieškovou plnkou.
12. Z užšej strany naplnené cesto opäť zavinieme a preložíme na tácňu.
13. Zvyšnou šľahačkou roládu bohatu ozdobíme a posypeme odloženými orieškami.
Zdroj: Mary Berry
nedeľa 14. októbra 2007
Švajčiarska rolka s lieskovými orieškami
Posted by
Recepty
at
12:39
Labels: Všetky sladké recepty
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára