Suroviny do tortovej formy s priemerom 24 cm:
150 g jemnej horkej čokolády
125 g masla
125 g cukru
5 vajec
štipka soli
50 g múky
50 g škrobovej múčky (maizeny)
50 g mletých mandlí
1/2 vanilkového struku
1. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.
2. Žĺtky s cukrom ušľaháme na penu (cca 8min.)
3. Z bielkov so soľou urobíme tuhý sneh.
4. Zmiešame múku, prášok do pečiva, škrobovú múčku, pomleté mandle a dreň z vanilkového struku.
5. Sypkú zmes spolu so snehom zľahka vmiešame do rozpustenej čokolády.
6. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
7. Formu potrieme maslom a vysypeme múkou a naplníme cestom.
8. Pečieme 45 minút, potom ešte 15 minút necháme vo vypnutej rúre (čas pečenia môže byť v závislosti od typu rúry aj kratší.
9. Tortu môžeme potrieť marhuľovou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.
utorok 30. októbra 2007
Sacherova torta
Posted by
Recepty
at
12:59
Labels: Čokoládové koláče, Torty, Všetky sladké recepty
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
4 komentáre:
karolínko,nádhera,jak to vidím,tak běžím k troubě-))
dakujem denisska, mala som teraz mesiac dva rusno za skusky tak som to tu moc nekontrolovala, a aj som nemalavala moc odkazov tak som si nevsimla :)
nike huarache
off white
nike air max
curry 6
moncler
nike air force
louboutin outlet
yeezy boost 350
hermes
kd shoes
replica bags chicago replica bags reddit replica bags gucci
Zverejnenie komentára