60 g ošúpaných mandlí
6 bielkov
600 g jahôd
maslový krém (v elektrickom mixéri zmixujeme 450 g práškového cukru, 90 g zmäknutého masla, 3 PL mlieka, 45 g kakaa)
450 ml smotany na šľahanie
1. Na panvici do zlatista opražíme madle, potom ich najemno pomelieme.
2. Na dva plechy položíme pergamenový papier a pomocou taniera nakreslíme na každý plech po dva kruhy s priemerom 20 cm.
3. Rúru vyhrejeme na 140°C. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžiciach pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme.
4. Do snehu vmiešame opražené mandle.
5. 1/4 hmoty rozotrieme na vyznačené kruhy na plechoch a vložíme na 30 minút do rúry. Potom polohu plechov vymeníme a pečieme ďalších 30 minút do zlatisto-hneda.
6. Plechy necháme 10 minút voľne chladnúť. Tenkým ostrým nožom pláty odlepíme a necháme na rošte ďalej chladiť.
7. 150 g jahôd očistíme a pokrájame na tenké plátky.
8. Na tácňu položíme jeden bielkový plát a potrieme ho tretinou maslového krému. Na vrch poukladáme tretinu pokrájaných jahôd. Rovnako urobíme ďalšie vrstvy.
9. V stredne veľkej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku. Tretinou naplníme ozdobovacie vrecko.
10. Zvyšok roztrieme na povrch a po bokoch torty. Zdobiacou rúrkou ju po obvode pekne ozdobíme.
11. Tortu odložíme na 4 hodiny do chladničky, aby bielkové pláty zmäkli a torta sa dala ľahko krájať.
12. Zvyšné celé jahody nakrájame na 16 tenkých plátkov a pritlačíme po obvode torty.
13. Tortu ozdobíme polovicami očistených jahôd.
Zdroj: Mary Berry
nedeľa 21. októbra 2007
Jahodovo-mandľová torta
Posted by
Recepty
at
9:32
Labels: Torty, Všetky sladké recepty
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára